ÖZEL HOCALAR

Aradığın Ders Burada

LGS Nedir? Nasıl Çalışılmalı?

LGS yani Liselere Giriş Sınavı, MEB tarafından getirilen 8. sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim yılı sonunda girdikleri Türkiye geneli yapılan çoktan seçmeli bir sınavdır. Öğrenciler aldıkları puanlara göre sıralanır ve bu sıralamada ilk yüzde 10’luk dilimin içerisinde yer alanlar nitelikli olarak belirtilen liseleri tercih etme hakkı kazanır.

LGS Hazırlık Özel Ders - OzelHocalar.com

LGS, sözel ve sayısal bölüm olarak iki oturumda yapılmaktadır. Birinci oturumda sözel bölümden Türkçe (20), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10), Yabancı Dil (İngilizce) (10), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (10) derslerinden toplamda 50 soru sorulmakta ve 75 dakika süre verilmektedir. İkinci oturumda sayısal bölümden Matematik (20), Fen Bilimleri (20) derslerinden toplamda 40 soru sorulmakta ve 80 dakika süre verilmektedir. Sözel bölüm bittikten sonra 45 dakikalık bir ara verilmekte ve daha sonra sayısal bölüm bölüm başlamaktadır.

Nasıl Çalışılmalı?

Öncelikle LGS’de sorulan soruların ağırlıklı olarak Yeni Nesil Sorular olduğunu hatırlatmakta fayda var. Konunun özümsenmesini gerektiren, mantık yürütme becerisini ölçen ve olabildiğince gerçek hayatın içinden örneklerle zenginleştirilen Yeni Nesil Sorular, ilk bakışta diğer sorulara göre daha uzun ve karmaşık görünmektedir. Bundan dolayı Yeni Nesil Sorular öğrenciler için bazen korku ve endişeye neden olabilmektedir. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki sınava dahil olan konuları dikkatlice dinleyen ve bu konularla ilgili yeteri kadar konu kavrama soruları çözerek pekiştiren bir öğrenci için Yeni Nesil Sorular büyük bir avantaja dönüşmektedir. Bu avantajı iyi değerlendirmek için bu aşamadan sonra çok sayıda Yeni Nesil Soru çözülmeli mümkün olduğunca çok fazla soru tipi görülmelidir. Buradan anlaşılabileceği gibi Yeni Nesil Soruların çözülebilmesi için öncelikle konuların iyi öğrenilmiş olması ve o konularla ilgili çok sayıda konu kavrama testi çözülerek konuların özümsenmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanında tabi ki LGS hazırlık sürecinin olmazsa olmazı olan deneme çözümü düzenli olarak yapılmalı ve önceki yıllarda LGS’de çıkmış sorular mutlaka çözülmelidir. LGS denemesi yaparken ilk etapta sıralı denemelerle o ana kadar öğrenilen konular baz alınarak bir çalışma yapılması çok faydalı olacaktır. Sıralı tüm dersler denemelerinin yanı sıra ders ders ayrılmış sıralı deneme setleri de o dersle ilgili pratik yapmak adına çok fayda sağlayacaktır. Sonrasında tüm konuların dahil olduğu genel tüm dersler deneme setlerinin ve çıkmış soruların çözümüyle sınava tam anlamıyla hazırlanmış olunacaktır. Deneme yapılırken LGS’deki sınav kurallarının mümkün olduğunca uygulanması özellikle zaman yönetimi açısından büyük bir farkındalık sağlayacaktır.

LGS Hazırlık süreci hem öğrenciler hem de aileler için ciddi bir emek isteyen uzun bir süreç. Bir öğrencinin nitelikli bir lisede eğitim alması, iyi bir üniversitenin ve güzel bir geleceğin kapılarını arayalayacaktır. LGS’ye hazırlanan tüm öğrencilere başarılar dileriz. Bu süreçte her türlü destek için yanınızdayız, dilediğiniz zaman soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Özel Ders Veren Öğretmenleri Görmek İçin Tıklayınız.

Saygılarımızla

ÖZEL HOCALAR